fredag 18. februar 2011

Google-gruppe om film

Vi har fått i oppgåve å planlegge eit gruppearbeid der elevane skal bruke Google dokument. Roar, Ann Lisbeth, Gro og eg, Rune, er alle norsklærarar. Vi valde difor å lage eit undervisningsopplegg som kan brukast i det faget, og enda opp med å satse på eit gruppearbeid i filmkunnskap, med fordjuping i spelefilmen "De usynlige".

Filmkunnskap er eitt av læreplanmåla i norsk på Vg1. Med tilpassing vil dette opplegget også kunne brukast på andre klassesteg. Lenkje til læreplanen i norsk.
I gruppa vår samarbeidde vi i Google dokument om korleis vi kunne legge opp gruppearbeidet, kva film elevane skulle jobbe med, korleis dei kunne få ei innføring i film-teori og korleis vi skulle vurdere arbeidet deira. Vi laga ei grovskisse i dette arbeidsdokumentet

Vi meiner å ha etterkomme krava i oppgåva om at elevane skal løyse arbeidsoppgåver i grupper, og at dei skal bruke google dokument til dette. Vi legg vidare opp til at gruppearbeidet skal munne ut i framføring for klassen der gruppene mellom anna skal bruke presentasjonsverktøyet i Google dokument.

Eg har sjølv laga vurderingskriterium til den munnlege framføringa elevane skal ha. Lenkje ligg i presentasjonen vår.

Tanken er at elevgruppene skal vere med på å vurdere framføringa dei andre gruppene i klassen har. Ein kan til dømes ha ei kort vurderingsøkt etter kvar framføring. Læraren kan samanfatte gruppevurderingar og si eiga vurdering til ein karakter. Dette har eg nyleg prøvd i praksis i ein klasse på Vg2, og det fungerte fint og var lærerikt for elevane.

I lærargruppa vår legg vi opp til å bruke presentasjonsverktøyet i Google til å forklare arbeidsgangen og det viktigaste teoristoffet for elevane.

Lenkje her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar